Hogyan látja a férfi a világot és azon belül a nőket

közzétéve: Olvasószoba | 0

Hogyan látja a férfi a világot? A férfi világa minden nő számára csoda és misztérium. Amennyiben ez alatt azt értjük, hogy nem értjük. De félre a viccel, ahhoz hogy értsük az ő világát, először is fogadjuk el, hogy a fiú még nem férfi.

És ez nem annyira rajtuk múlik. Létezik valami, amit úgy hívunk, hogy kollektív tudatalatti, ebben minden fontos esemény, szokás, sőt hitrendszer rögzült az elmúlt 17 ezer évből. Mintha lenne egy közös információs tér, amiből mindannyian merítünk. És ebben a kollektív tudatalattiban az van, hogy a férfiak világába az a fiú lép, akik kiállja a férfiasság próbáját, az ereje és kitartása megmérettetik, és ezt egy nála idősebb, aki már a férfiak közé tartozik, elismeri. És onnantól a fiú átlép a férfiak világába.

Régen a végső beavatás a harc volt, ma már kifejezetten nehéz beavatási szertartást találni.

Akinél ez hiányzik, arra amit most leírok, nem lesz igaz, mert még nem férfi.

Tehát a férfiak világáról:

Van nekünk egy civilizációnk, ez kb. 17 000 éves. Ebben a 17 ezer évben kezdetben matriarchátus volt, majd a földművelés elterjedésével megjelent a patriarchátus. Ez a váltás a kollektív tudatalattiban és a férfiak világában nagyon fontos, ugyanis a földműveléshez földterület kell, azt meg is kell tudni tartani, és ehhez a vadászathoz szükséges energia, harciasság és vetélkedés a vadállat felől átfordult egymás felé.  

Tehát a férfiak a földterület megvédéséért egymás ellen fordították az energiájukat, a harciasság és a vetélkedés már a földért, a birtokviszonyért folyt, és mindazon dolgokért sőt személyekért, akik és amik ezen a földterületen éltek.

Minél nagyobb volt ez a terület, annál több élelmet és javat lehetett belőle kinyerni, tehát megnőtt az esély a túlélésre, arra, hogy több élelem és biztonság jusson a gyerekeknek és az asszonyoknak.

De mivel a megművelhető földek száma véges, muszáj volt felismerniük, hogy kik lesznek azok, akikkel összefognak és szövetséget hoznak létre, és velük is egyfajta hierarchia alapú lesz a kapcsolat, és ki lesz az, aki ellen összefognak, hogy a földterületet elvegyék.

És igen, ebből született a háború, de még valami más is, a dominancia.

A férfiak világa a dominancián alapul. Férfiként az a nagy kérdés számukra, hogy hol helyezkednek el abban a képzeletbeli rangsorban, ami az egymás közötti viszonyukat rendezi.

Képzelj el egy naprendszert, aminek a közepén a Nap helyezkedik el. Először is egy Nap van, tehát a közepén ő van, és pont. Ennél fogva nagyon nehezen kapcsolódik a Nő érzéseihez, a Naprendszer közepén létezni elég magányos elfoglaltság. Ezért van sokszor olyan érzésünk nőként párkapcsolatban élve, hogy a nem figyelnek ránk. Másrészt a Nap gravitációs teret hoz létre, amihez ERŐ kell, és ezt az erőt önmagából hozza létre, ez az erő határozza meg a tömegvonzását. Vagyis hogy mit tud megtartani a gravitációs terében. Mekkora lesz a „territóriuma”.

Értem, hogy ez most nagyon kőkorinak hangzik, de ősi ösztönökről beszélek, 17 000 év lenyomatáról, amit nem lehet csak úgy figyelmen kívül hagyni.

Tehát ebben a gravitációs térben van minden, ami az ővé, amiért felelősséget vállal, amire vigyáz.

Mondhatjuk úgy is, hogy amit a tenyerén hordoz.

Ha szeretnél Te lenni ez, akit a tenyerén hordoz, hallgasd meg a folytatást a youtube videónkon vagy csatlakozz Elengedés, átváltozás, újjászületés csoportunkhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.